De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) behartigt als branchevereniging de belangen van de professionele autoleasemaatschappijen in Nederland.

De VNA-leden verzorgen de operationele lease en het wagenparkbeheer van in totaal ruim 782.200 personen- en bestelauto’s. Dat is zo’n 91 procent van de totale markt.

Regisseurs van mobiliteitsbeleid

Autoleasemaatschappijen opereren op het snijvlak van financiële dienstverlening en (auto)mobiliteit. Daarbij lopen zij voorop bij de ontwikkeling van efficiënte, nieuwe mobiliteitsoplossingen. Als deskundige en efficiënte regisseurs van mobiliteitsbeleid, pakken zij de rol op van serviceprovider voor alle zakelijke mobiliteit van werknemers.

Natuurlijke partner

Een krappe infrastructuur, verduurzaming van mobiliteit en economisch spannende tijden vragen om steeds intelligenter mobiliteitsmanagement. De noodzaak om creatief en zakelijk om te gaan met mobiliteit en productiviteit is nu groter dan ooit. De autoleasebranche is bij het vormgeven daarvan voor overheden en organisaties een natuurlijke partner. Zij beschikt immers over een schat aan ervaring en expertise.

Brancheorgansiatie VNA maakt zich sterk voor een gezond ondernemersklimaat in autoleasing, wagenparkbeheer en zakelijke mobiliteit. Zij is actief lid van VNO-NCW en de Europese koepelorganisatie Leaseurope en onderhoudt intensieve contacten met andere partijen in de mobiliteitsbranche.