V-Tron is een innovatieve mkb-organisatie die zich richt op het verbeteren van de gebruikersbeleving van professionele bestuurders door middel van after-market intelligente mobiliteitssystemen.

Het bedrijf is opgericht in 2007 en heeft een hoofdvestiging in Deventer, met nevenvestigingen op de Automotive Campus in Helmond, Düsseldorf en München. Een deel van de R&D-activiteiten van het bedrijf is ondergebracht in deze vestigingen.

De ontwikkelingen bij V-Tron zijn gericht op de drie pijlers van mobiliteit: het verbeteren van de duurzaamheid, veiligheid en doorstroming. Het productportfolio kan worden verdeeld in vier systeemcategorieën: CCAM (C-ITS), Automated Driving, Tele-operation en fleet management. Binnen deze categorieën levert V-tron tal van producten en diensten die geschikt zijn voor  diverse klantgroepen. Zo kan men bij V-Tron terecht voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, optimaliseren van de doorstroming van voertuigen op de weg en het verlagen van de CO2-uitstoot van voertuigen.

In lijn met onze  focus op innovatie, neemt V-Tron actief deel aan landelijke, regionale en Europese onderzoeks- en ontwikkelprojecten. V-tron is daarom ook met veel enthousiasme lid geworden van Connekt, waar het hoopt samen  met andere deelnemende partijen vorm te geven aan de toekomstige mobiliteit en logistiek.