Bij The Future Mobility Network zijn we erop gebrand het onmogelijke mogelijk te maken. Is er iets wat onmogelijk lijkt? Nee, als we samenwerken kan alles.

Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van duurzame oplossingen voor de toekomst van mobiliteit. Door het verbinden, adviseren, ontwikkelen en onderzoeken van innovatieve vormen, doorbreken we barrières en overwinnen we grote uitdagingen.

In 2016 ontstond het idee om de wereld van de mobiliteit en ruimtelijke ordening op te gaan schudden. Ondanks scepsis, was onze missie om vandaag al de toekomstmuziek van mobiliteit te neuriën en het transport van morgen dichterbij te brengen. We introduceerden de eerste geautomatiseerde shuttles in Wageningen, Drimmelen en Helmond. Later waren er lanceringen bij ESA Estec en het HagaZiekenhuis. Een vuilnisrobot hield de Scheveningse boulevard schoon. Studenten genoten het gemak van door onze ‘Rosie’ bezorgde boodschappen. Nu brengt ‘Lotte’ de logistieke robot lakens rond op een vakantiepark van Landal. Met een automatische pont die we zelf ontwikkelden, vaarden we in Teylingen en Barendrecht en hielpen de gemeente Rotterdam toen de Lage Erfbrug uitviel.

Allemaal mede mogelijk gemaakt doordat Rotterdam ons een testterein gaf waar we ons ecosysteem met bedrijven, overheden en kennisinstellingen ontwikkelen; het Future Mobility Park – met onder meer drones en de Hyperloop. In hetzelfde Rotterdam zorgen we met 100 mobiliteitshubs voor deelmobiliteit.

We onderscheiden ons door ons te richten op oplossingen en flexibel te zijn. Gaan grote mobiliteitsopgaven aan rond belangrijke punten zoals de Van Brienenoordbrug en de KTM A15. We stellen onszelf vragen over hoe we nieuwe mobiliteitssystemen in de gebouwde omgeving kunnen integreren. Welke rol zal digitale infrastructuur spelen? Wist je dat we werken aan 6G in FNS omdat alle mobiliteit een netwerk nodig heeft?

Ook certificeren we vastgoed op de mate van inrichting voor duurzame mobiliteit en onderzoeken of het de waarde van vastgoed kan verhogen, introduceren boekbare parkeerplaatsen via Coding the Curbs en zetten ons in voor op afstand bestuurbare deelauto’s.