Samen duurzaam op weg met Real-Time Road Inspection

Het moet écht anders op de Nederlandse wegen: minder Co₂ uitstoot, minder voertuigkilometers en een grotere verkeersveiligheid. En tegen minimale kosten. “Als we toch onderweg moeten zijn, laten we dat dan duurzaam doen.” Dát is de betekenisvolle innovatieve basisgedachte achter de app en het platform van Real-Time Road Inspection.

Real-Time Road Inspection biedt actuele beelden van de staat van de Nederlandse wegen en openbare ruimte. Dagelijks verzamelen tal van weggebruikers (op weg naar werk of project of privé onderweg) gemakkelijk actueel beeld via onze gratis app op hun mobiele telefoon evt. in combinatie met een dashcam. Zodra het voertuig in beweging is worden automatisch beelden gemaakt per ca. 25 m. De beelden worden automatisch geüpload naar een online platform. RTRI biedt de mogelijkheid – via een abonnementsvorm – deze actuele beelden te bekijken in het platform. RTRI heeft zo een eigen streetview gecreëerd met actuele beelden. Met dit product ontsluit RTRI actueel beeld op een wijze die nog niet eerder in Nederland is vertoond. Met het platform en de app van Real-Time Road Inspection hoeft men niet met onnodige, vervuilende autobewegingen onderweg te zijn.

Als platformgebruiker beschik je dus altijd over actueel detailbeeld van de situatie op of langs de weg. Wil je inzicht in een specifieke route voor een bepaalde periode? Ook dat is mogelijk. Via onze routefunctie kun je instellen om dagelijks, wekelijks of maandelijks beelden te ontvangen van de door jou gekozen route. Het gebruik is eenvoudig, de investering minimaal, de toegevoegde waarde groot.

Het platform van Real-Time Road Inspection is opgenomen als keteninitiatief in de CO₂- prestatieladder (trede 3).