NXP heeft haar wereldwijde hoofdkantoor in Eindhoven, haar grootste fabriek in Nijmegen en is de vijfde investeerder in Research & Development in Nederland.

NXP is een onafhankelijke, NASDAQ beursgenoteerde (NXPI), producent van halfgeleiders die engineers en designers al ruim vijftig jaar voorziet van halfgeleiders en software voor hoogwaardige toepassingen op het gebied van entertainment en netwerksystemen voor in personenauto’s, elektronische betaalsystemen en paspoorten, netwerkconnectiviteit, consumentenelektronica, mobiele communicatie en beveiligingssystemen.

Voorbeelden van producten waar NXP wereldmarktleider mee is: car entertainmentchips, netwerksystemen voor personenauto’s, startonderbrekingssystemen en systemen voor portierontgrendeling/starten zonder sleutel en chips in paspoorten (85% van alle chippaspoorten wereldwijd gebruiken NXP chips).

NXP Automotive

NXP is een wereldspeler in Automotive Semiconductors; meer dan 90% van alle auto’s wereldwijd bevatten technologie van NXP.

NXP’s Automotive business unit richt zich op oplossingen voor de segmenten Car Entertainment, Advanced Driver Assistance Systems, In-Vehicle Networking en Car Access & Immobilization. Een van de speerpunten is de Connected Car waar NXP werkt aan innovatieve oplossingen die voertuig-voertuig en voertuig-infrastructuur communicatie mogelijk maken. Ook investeert NXP in technologie voor elektrisch en autonoom rijden.

Feiten & cijfers
  • Opgericht in 2006 (tot 2006 een divisie van Philips)
  • Hoofdkantoor: Eindhoven, Nederland
  • President & CEO: Rick Clemmer
  • Netto-omzet: $4,8 miljard in 2013
  • Meer dan 26 R&D-centra over de hele wereld, onder meer in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, India en China
  • Grote productiefaciliteiten: Nijmegen, Hamburg, Singapore
  • Aantal werknemers: Ongeveer 25.000 in meer dan 25 landen