HR Groep Streetcare draagt bij aan de verkeersveiligheid, geeft richting en duidelijkheid, en helpt bij het verfraaien van de openbare ruimte.

Wij produceren en leveren digitale, duurzame en sociale producten en diensten voor verkeersveiligheid, bewegwijzering en straatbeeld.

Een groot gedeelte van wat er in de buitenruimte te zien is – van het Amsterdammertje tot de bekende Schoolzone producten – wordt door HR Groep Streetcare vakkundig geproduceerd en geplaatst.

Innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers binnen HR Groep Streetcare. Groen ondernemen is op diverse manieren geïntegreerd in de bedrijfsprocessen. We lopen hiermee graag voorop. Zo leveren wij verkeersborden en dragers van verschillend duurzaam materiaal. Zoals verkeersborden van bamboe en verkeersborden en palen van hennepvezels en gerecycled kunststof. Met bamboe heeft HR Groep Streetcare als eerste ter wereld een gecertificeerd alternatief voor metalen verkeersborden geïntroduceerd.

Maar HR Groep Streetcare is méér dan de levering en het plaatsen van producten; wij helpen je een veilige en prettige leefomgeving te creëren, die efficiënt kan worden beheerd. Dit kan middels ons Intelligent Public Space Management (IPSm) beheerplatform.

Verkeersbordendatabase

IPSm is landelijke verkeersbordendatabase waarin de jaarlijkse geactualiseerde data van alle borden (RVV-borden, straatnaamborden, mottoborden) worden ontsloten. Zelfs paaltjes worden geregistreerd. Met IPSm kan je de objecten in jouw areaal slim beheren en onderhouden. Aan de hand van het beeldmateriaal verzorgen wij een inspectie waarbij de visuele status van het bord en ondersteuningsconstructie in kaart worden gebracht. Door deze data weet je als wegbeheerder op elk moment precies welke borden er zijn in je areaal, waar ze staan, en of je borden nog goed leesbaar zijn. Ook is informatie vastgelegd over de bordhoogte, viewrichting in graden en afstand tot de weg. Dit helpt bij inventarisatie, inspectie, onderhoud en beheer. Het beheerplatform, de IPSm app en de sensoren maken de assets in je areaal slimmer. Hierdoor is het nog makkelijker om de verkeersbordendatabase te allen tijde actueel en realtime aan te kunnen bieden. Bovendien wordt de data aangeboden met een deeplink naar actueel beeldmateriaal.