Goudappel en Dat.mobility zijn gespecialiseerd in maar één ding: mobiliteit, maar wel in de volle breedte en diversiteit die recht doet aan dit specialisme.

Goudappel en Dat.mobility zijn gespecialiseerd in maar één ding: mobiliteit, maar wel in de volle breedte en diversiteit die recht doet aan dit specialisme. Daarin zijn we uniek dankzij inmiddels 50 jaar ervaring met het werken aan mobiliteit in zijn maatschappelijke context.

Dat heeft geleid tot een bedrijf met focus, netwerk, diversiteit, cultuur en omvang om klanten één loket te bieden voor hun (complexe) mobiliteitsvraagstukken. Die strategie zetten we voort, met advies, IT-oplossingen en mobiliteitsdiensten via Goudappel (mobiliteit beweegt ons) en Dat.mobility (advancing analytics).

Wij dragen bij aan bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en economische vitaliteit in Nederland en daarbuiten. Wij verbinden expertises, belangen en partijen. Dat doen we vanuit kennisleiderschap. Met onze bedrijven en belangen in een gespecialiseerd aantal ondernemingen in binnen- en buitenland werken we samen met onze klanten, partners en maatschappelijke organisaties aan integrale oplossingen, voor de reis van vandaag en de wereld van morgen.

Zo zijn wij in Nederland minderheidsaandeelhouder in MAPtm (next level operationeel verkeersmanagement), NDC Nederland (verkeersonderzoek dat télt) en Meet4Research (belevingsonderzoek ov en openbare ruimte). Voor de Belgische markt hebben wij een strategisch partnerschap en minderheidsbelang in het adviesbureau voor verkeer en mobiliteit MINT NV, in Zweden een (minderheids)belang in Urbanista STAD AG (adviesbureau voor stedelijke mobiliteit) en Italië eveneens een minderheidsbelang in Citta Sotto Scacco, bureau voor duurzame stedelijke mobiliteit. In Duitsland heeft Goudappel ook een minderheidsbelang in AEM (adviesbureau voor milieuvriendelijk mobiliteitsmanagement en het stimuleren van fietsgebruik). In de Verenigde Staten neemt Goudappel voor 50% deel in mobiliteitsadviesbureau M-Flow.

Behalve de eigen vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Deventer, Eindhoven en Leeuwarden zijn wij via partners beschikbaar in Den Bosch, Utrecht, Mechelen, Berlijn, Gotenburg, Venetië en Portland.

Met het kennisprogramma Excellent Cities brengen we in binnen- en (vooral) buitenland de groeiende complexiteit rondom stedelijke mobiliteit in kaart (vanwege de trek naar de steden) en proberen we de kennis en oplossingen hiervoor door de inzet van een internationaal netwerk te verbeteren.

Wij kunnen onze opdrachtgevers volledig ontzorgen of gericht een bijdrage leveren aan projecten. Juist als specialist geloven wij in de kracht van co-creatie. Wij werken voor een reeks van opdrachtgevers, zoals:

  • Overheden (lokaal, regionaal en landelijk)
  • Projectontwikkelaars
  • Bouwbedrijven
  • Adviesbureaus
  • Vervoerders
  • Kennisinstituten
  • Werkgevers
Expertisegebieden

Strategie en beleid, procesmanagement, onderzoek, IT (GIS, big data, ITS etc.), assetmanagement, gebieds- en locatieontwikkeling, fiets, milieu, ontwerp en openbare ruimte, verkeersmanagement, openbaar vervoer, parkeren, duurzame mobiliteit, smart mobility, verkeer- en mobiliteitsplannen, verkeersprognoses, verkeersmodellen, onderzoek & gedrag en mobiliteitsdiensten.

Goudappel en Dat.mobility, experts op het gebied van advies, IT- en mobiliteitsdiensten.