Dé plek in Nederland om innovaties rondom mobiliteit te testen, ze te demonstreren en er samen van te leren. Zodat een product of service nog beter kan worden.

In het ‘Makersdistrict’ van het Merwe-Vierhavengebied in Rotterdam ligt het Future Mobility Park. Overheden, kennisinstellingen en bedrijven kunnen hier alleen of gezamenlijk essentiële vragen beantwoorden over de toekomst van mobiliteit. Voor de straat – en de stad.

Op onze 200 meter lange baan kan ieder voertuig worden getest en een slimme verkeersinstallatie zorgt dat situaties in steden kunnen worden gesimuleerd. De vloot van voertuigen staat gereed om complexe situaties voor zowel voertuigen, passagiers en de omgeving zichtbaar te maken. Een controlekamer die volledig connected is met een hoogwaardig IT netwerk dat in zichzelf de basis is voor IoT in dorpen en steden, zorgt voor een overzichtelijke monitoring.

Op een 200 meter lange testbaan kan ieder voertuig worden getest en met een aanwezige, slimme verkeersinstallatie zijn scenario’s uit de echte stad na te simuleren. Een vloot van voertuigen staat gereed om complexe situaties voor zowel het voertuig, passagiers en de omgeving zichtbaar te maken. Alles duidelijk waar te nemen vanuit de controlekamer, die volledig verbonden is met een hoogwaardig IT netwerk, dat de basis vormt voor IoT in dorpen en steden.

De dronehalte (of vertiport) Galileo (verbonden met haar tweelingzusje op de RDM campus aan de zuidzijde van de Maas) en de testbuis van de Hardt Hyperloop van 30 meter lang maken het park compleet. Ook om teams te inspireren en te laten zien en voelen dat wat in eerste instantie onmogelijk lijkt, mogelijk gemaakt kan worden.