CBR: veilig thuiskomen

Het beoordelen van de rijvaardigheid en de medische geschiktheid van bestuurders, en van de vakbekwaamheid van professionals in de sector transport en logistiek: dat is de taak waarmee het CBR door de minister van Infrastructuur en Waterstaat is belast. Zo stimuleert het CBR de mobiliteit van de individuele burger en levert het een significante bijdrage aan de verkeersveiligheid in het Nederland van vandaag en morgen. Daarbij streeft het naar een vlotte, klantvriendelijke en professionele dienstverlening.

Verkeersveiligheid

Het CBR is een landelijke organisatie met een hoofdkantoor in Rijswijk en meer dan 50 examenlocaties in het land. Het voert zijn opdracht uit met 1.200 gedreven collega’s. Die zijn zich zeer bewust van hun grote verantwoordelijkheid. Zij staan in de eerste plaats voor het maatschappelijk belang van verkeersveiligheid. Tegelijk begrijpen zij hoe belangrijk mobiliteit is voor de individuele burger of professional die zij beoordelen.

Klaar voor de toekomst

Met de opkomst van alle nieuwe technologieën gaat ons werk de komende tien jaar naar verwachting meer veranderen dan in de afgelopen negentig jaar. Denk aan de opkomst van truckplatooning of de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Om onze organisatie op die toekomst voor te bereiden, hebben we in 2017 onze missie bijgesteld: Veilig thuiskomen, door informeren, toetsen en monitoren. Daarmee verbreden we onze focus van het toetsen van verkeersvaardigheid naar het bevorderen van verkeersveiligheid. Dat vraagt meer dan we nu doen: naast ‘toetsen’ – onze kerntaak – gaan we daarom ook onze klanten actief informeren en het gedrag van bestuurders volgen en bijsturen (monitoren).