BOVAG is een brancheorganisatie van ruim 10.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden.

Bij BOVAG zijn bedrijven aangesloten die zich hebben gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van personenauto’s, bedrijfsauto’s, trucks, tweewielers, caravans, en aanhangwagens. Maar ook bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in revisie, autoverhuur, autowassen, verkeersopleidingen en tankstations zijn welkom als lid.

BOVAG dient voor deze bedrijven als platform, nieuws-,
voorlichtings- en informatiecentrum. BOVAG lobbyt, adviseert en organiseert kwaliteitszorg. Daarnaast is BOVAG een werkgeversorganisatie die zich bezighoudt met arbeidsvoorwaardenbeleid, arbeidsvoorziening, arbeidsomstandigheden en onderwijs. BOVAG biedt op een breed front een grote meerwaarde aan voor aangesloten bedrijven.

Voor de consument is BOVAG in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed geaccepteerd kwaliteitskeurmerk. Immers, bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen die ieder jaar opnieuw gecontroleerd worden. Het zijn betrouwbare bedrijven die op deskundige wijze hun werk doen. Bovendien verbinden ze zich aan het verlenen van de BOVAG-garantie, zodat de consument te allen tijde terug kan vallen op het BOVAG-bedrijf. Voor de zekerheid.